Gehaktbrood maar dan anders

Een recept van mijn schoonmoeder en favoriet hier in huis! Je kunt er ook voor kiezen om pistoletjes of Italiaanse bollen te gebruiken zodat ieder zijn eigen broodje heeft.

Gehaktbrood

Nodig voor 4 personen:

  • 1 lekker brood naar keuze
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 150 gram geraspte kaas, extra belegen
  • 20 gram fijngesneden platte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • zout & peper

Doen:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden. .
  • Voorzichtig de bovenkant van het brood afsnijden.
  • Bood eruit halen totdat er een wand van 1 centimeter overblijft.
  • Ongeveer de helft van het brood wat je er hebt uitgehaald verkruimelen in de keukenmachine.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit daarin de uien met de knoflook ongeveer 5 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en als dit bijna gaar is kun je het broodkruim erbij doen, dit roer je even goed om.
  • Draai het gas uit en voeg de mosterd, geraspte kaas en de platte peterselie toe en schep het geheel goed om.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Vul het uitgeholde brood met het gehaktmengsel.
  • Het brood inpakken in aluminiumfolie (doffe kant aan de buitenzijde).
  • Het ingepakte brood 20 minuten bakken in het midden van de oven.

Tip:

  • Lekker met een salade.
  • Vervang de geraspte kaas eens door Leerdammer kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s