Wil je eens een keer wat anders doen met de asperges dan is dit misschien een lekker recept!
Nodig voor 5 personen:
- 500 gram witte asperges
- 350 gram penne
- 25 gram roomboter
- 200 ml kookroom
- 50 ml witte wijn
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 4 el verse gemengde kruiden, basilicum, bieslook en platte peterselie
- zout & peper
Doen:
- Schil de asperges en verwijder het houterige gedeelte aan de onderkant.
- Snijd de asperges diagonaal in stukjes die even lang zijn als de penne.
- Blancheer de aspergestukjes circa 8 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet de aspergestukjes af.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe ondertussen de boter, room en wijn in een middelgrote steelpan, voeg zout en peper
toe en breng aan de kook. - Laat het geheel circa 5 minuten zachtjes koken tot de room inkookt en dikker wordt.
- Voeg dan de asperges en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Giet de pasta af zodra hij al dente is en doe de pasta terug in de pan.
- Giet de saus over de pasta, bestrooi met de verse kruiden en meng alles goed, voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
- Bestrooi de pasta met de resterende Parmezaanse kaas.
Advertenties