Pasta met asperges

Wil je eens een keer wat anders doen met de asperges dan is dit misschien een lekker recept!

Pasta met asperges

Nodig voor 5 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 350 gram penne
  • 25 gram roomboter
  • 200 ml kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el verse gemengde kruiden, basilicum, bieslook en platte peterselie
  • zout & peper

Doen:

  • Schil de asperges en verwijder het houterige gedeelte aan de onderkant.
  • Snijd de asperges diagonaal in stukjes die even lang zijn als de penne.
  • Blancheer de aspergestukjes circa 8 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de aspergestukjes af.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe ondertussen de boter, room en wijn in een middelgrote steelpan, voeg zout en peper
    toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel circa 5 minuten zachtjes koken tot de room inkookt en dikker wordt.
  • Voeg dan de asperges en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Giet de pasta af zodra hij al dente is en doe de pasta terug in de pan.
  • Giet de saus over de pasta, bestrooi met de verse kruiden en meng alles goed, voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
  • Bestrooi de pasta met de resterende Parmezaanse kaas.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s