Fruitbrood

Een heerlijk tussendoortje zonder toegevoegde suikers en vet.

Fruitbrood 1

Nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade 
  • 100 gram rood fruit (diepvries kan ook)
  • Snuf zout
  • Scheutje agavesiroop of honing

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Pureer de bananen met de staafmixer.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Voeg het speltmeel, bakpoeder en snufje zout toe en mix dit tot een beslag.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en meng dit met het (bevroren) rode fruit door het beslag.
  • Vet een bakvorm in van ongeveer 30 x 20 cm en giet het mengsel in de vorm en bak dit in
    circa 35 minuten af in de oven.
  • De cake is klaar wanneer een satéprikker schoon uit het brood komt.

Tips:

  • Met dit gezonde brood kun je alle kanten op, varieer naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld nog wat ongezouten noten, kokos, geraspte appel, rozijnen of kaneel toe.
  • Ideaal om in plakken in te vriezen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s