Uiensoep

Uiensoep

Nodig voor 4 personen:

  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 600 gram uien in halve ringen gesneden
  • 175 milliliter droge witte wijn
  • 750 milliliter kokend water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 7 druppels Worcestershire sauce
  • zout & peper naar smaak

Doen:

  • Smelt de boter met de olijfolie in een grote pan.
  • Doe de uienringen, knoflook erbij samen met wat zout en peper.
  • Bak dit circa 30 minuten tot de uien lichtbruin zijn.
  • Voeg de bloem toe en bak nog circa 2 minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn en laat dit nog circa 5 minuten pruttelen.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat het geheel nog
    circa 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Voeg de Worcestershire sauce toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Voeg wat tijm toe wanneer je de uien bakt.
  • De tweede dag is de soep nog lekkerder.
  • Maak af met een sneetje geroosterd brood met gesmolten kaas, je kunt hiervoor gruyère,
    Parmezaan of oude kaas gebruiken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s