Pasta met paddenstoelen en kip

I love Jamie :-), hier één van mijn favoriete recepten uit zijn boek ‘Jamie’s Italië’. Rommelig op het bord,
niet echt goed voor de lijn maar het smaakt fantastisch!
Ik heb hem een klein beetje naar mijn smaak aangepast en gebruik ook (iets) minder slagroom.

Tetrazzini

Nodig voor 4 tot 5 personen:

  • 20 gram porcini (eekhoorntjesbrood) of 40 gram andere gedroogde paddenstoelen
  • 400 gram kippendijen in blokjes gesneden
  • 2 tot 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 400 gram gemengde paddenstoelen 
  • 200 milliliter witte wijn
  • 400 gram gedroogde spaghetti
  • 400 milliliter slagroom
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • een hand vol basilicumblaadjes
  • 1 bospaddenstoelen bouillonblokje
  • zout & peper

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk er kokend
    water op totdat ze onder staan.
  • Laat de paddenstoelen minimaal 15 minuten wellen.
  • Bestrooi de stukjes kip met peper en zout, verhit wat olijfolie in een koekenpan
    en bak de stukjes kip bruin in de olijfolie.
  • Giet de gedroogde paddenstoelen af maar bewaar het vocht.
  • Doe de knoflook, de gedroogde en de verse paddenstoelen bij de kip in de pan.
  • Voeg de wijn, het vocht van de gedroogde paddenstoelen en het bouillonblokje
    toe en kook het geheel tot de helft in.
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de slagroom toe aan de kip en paddenstoelen en laat het tegen de
    kook aan komen en zet dan het vuur uit.
  • Voeg de uitgelekte spaghetti toe.
  • Doe de helft van de Parmezaanse kaas en alle basilicum erbij,
    roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de pasta in een ovenschotel en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
  • Zet de schaal in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
  • Sprenkel er nog wat olijfolie over en garneer eventueel nog met basilicumblaadjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s