Herfstsalade

Een heerlijke salade voor de wat koudere dagen!

Herfstsalade

Nodig voor 4 personen:

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 200 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Gorgonzola, Roquefort, Danish blue)
  • 1 courgette in schuine plakken
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 80 gram ongezouten walnoten
  • 150 gram rucola
  • zout en peper

Nodig voor de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 theelepels Franse mosterd
  • zout en peper

Doen:

  • Bak de magere spekreepjes uit in de koekenpan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Voeg een klein beetje olijfolie toe aan de pan waar je zojuist de spekjes in hebt gebakken en bak de courgettes in circa 5 minuten op middelhoog vuur mooi bruin. Neem de courgettes uit de pan en doe ze in een grote schaal en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de gemengde paddenstoelen in grove stukken en de kastanjechampignons in vieren en bak deze samen met het sjalotjes en knoflook op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar in de koekenpan.
  • Neem de paddenstoelen en champignons uit de pan en bewaar het overgebleven vocht, breng op smaak met zout en peper en doe ze bij de courgettes.
  • Neem een jampotje en doe daar het overgebleven vocht van de champignons, de olijfolie, witte wijnazijn en mosterd in, deksel erop en even schudden maar, breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de blauwe kaas in kleine stukjes.
  • Voeg de spekjes, rucola en de dressing aan het mengsel van de courgettes en paddenstoelen toe.
  • Verdeel het geheel over vier borden en garneer met de blauwe kaas en walnoten.

Tips:

  • Je kunt de walnoten vervangen door pecannoten, geroosterde amandelen of pijnboompitten.
  • Je kunt de blauwe kaas ook goed vervangen door geitenkaas of Parmezaanse kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s