Kaassausje voor de bloemkool


Nodig voor 4 personen:

  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout & peper naar smaak

Doen:

  • Smelt de boter in een steelpannetje en roer de bloem erdoor.
  • Laat dit circa 4 minuten zacht bakken en roer af en toe door.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Voeg het halve bouillonblokje toe en laat het geheel op zacht vuur
    nog circa 10 minuten garen.
  • Voeg de geraspte kaas toe en laat deze smelten.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Voeg wat verse kruiden toe zodra de saus klaar is, zoals bieslook of peterselie.
  • Voor de liefhebber, voeg wat nootmuskaat toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s