Goulash

Comfortfood voor de koude dagen. Als basis gebruik ik het recept van mijn moeder en zelf heb ik er wat kleine aanpassingen in aangebracht. Er zijn veel manieren om goulash te maken maar hier de versie zoals ik hem zelf graag eet.

Nodig voor 6 personen:

  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 900 gram magere runderlappen
  • 4 rode en/of gele paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 60 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 theelepel karwijzaad
  • 2-3 runderbouillonblokjes
  • scheut olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Pel en hak de uien in grove stukken, snijd de paprika’s in grove stukken, pers de teentjes knoflook,
    snijd de champignons in plakjes en snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 x 3 centimeter.
  • Neem een grote pan en fruit daarin de ui met knoflook in de olijfolie.
  • Voeg de paprikapoeder, het karwijzaad en de tomatenpuree toe en bak het geheel een paar minuten
    op laag vuur (zo verdwijnt de wat zurige smaak van de tomatenpuree).
  • Voeg de blokjes rundvlees en bloem toe en bak dit ook nog een paar minuten mee.
  • Nu kan het blik tomatenblokjes en 2 van de 3 bouillonblokjes erbij.
  • Roer alles goed door en breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag zodat het suddert.
  • Voeg na twee uur de in stukken gesneden paprika en de champignons toe.
  • Roer het geheel af en toe door.
  • Het geheel moet minimaal circa 3 uur sudderen, is je vlees nog niet helemaal mals laat het dan nog
    wat langer op het vuur staan.
  • Haal het laatste half uur de deksel van de pan zodat het geheel wat dikker wordt.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog het laatste bouillonblokje toe.

Tips:

  • Lekker met witte rijst, aardappelpuree of een stuk brood.
  • In plaats van runderlappen kun je ook sukadelappen gebruiken.
  • Vervang eens een gedeelte van de paprika door puntpaprika, deze is net wat zoeter van smaak.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s