Stamppot rucola met geitenkaas

Alhoewel ik zelf niet zo’n fan ben van geitenkaas vind ik het in deze stamppot wel lekker! Niet overheersend aanwezig maar gewoon subtiel. Weer eens iets anders dan de standaard stamppotjes.

Stamppot rucola geitenkaas

Nodig voor 4 personen:

  • 1200 gram geschilde en in gelijke stukken gesneden iets kruimige aardappels
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 225 gram rucola grof gehakt
  • 300 gram uitgebakken magere spekreepjes
  • 200 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • 160 gram zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 60 gram geroosterde pijnboompitten
  • klontje boter
  • eventueel 50 milliliter warme melk
  • Zout en peper

Doen:

  • Kook de aardappels gaar.
  • Voeg het teentje geperste knoflook en de boter toe en stamp het geheel tot een puree.
  • Is je puree niet smeuïg genoeg voeg dan nog wat warme melk toe.
  • Voeg de rucola, spekjes, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe
    en meng het geheel goed.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Vervang de geitenkaas eens door feta.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s