Stoofpotje rundvlees

Stoofpotje rundvlees
Buiten is het koud en binnen staat er een heerlijke pan met stoofvlees op het vuur. Even wat snijwerk maar daarna laat je het vuur zijn werk doen en roer je gewoon af en toe in de pan, lekker makkelijk dus en meteen een heerlijke geur door je hele huis. Maak meteen wat extra’s want het is prima in te vriezen.

Nodig voor 6 personen:

  • 150 gram magere spekreepjes
  • 1 kilo sukadelappen of magere runderlappen
  • 1 struik bleekselderij 
  • 600 gram winterpeen
  • 600 gram champignons
  • 750 gram krieltjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 fles rode wijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 runderbouillonblokjes
  • scheut olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Pel en hak de uien in grove stukken, snijd het uiteinde van de bleekselderij en hak in grove stukken,
    schil de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en hak in grove stukken, snij de champignons
    in vieren en snij de sukade in blokjes van ongeveer 3 x 3 centimeter.
  • Neem een grote pan en fruit daarin de ui met knoflook in de olijfolie.
  • Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak circa 10 minuten.
  • Doe de in blokjes gesneden sukadelappen of runderlappen erbij en de bloem erbij en bak nog 5 minuten mee.
  • Giet de wijn in de pan en voeg de tomatenblokjes toe en de bouillonblokjes toe.
  • Roer alles goed door en breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag zodat het suddert.
  • Voeg na een uur de in stukken gesneden champignons toe.
  • Blijf af en toe roeren en voeg na weer een uur de krieltjes toe.
  • Het geheel moet minimaal circa 3 uur sudderen, is je vlees nog niet helemaal mals laat het dan nog
    wat langer op het vuur staan.
  • Haal het laatste half uur de deksel van de pan zodat het geheel wat dikker wordt.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog een bouillonblokje toe.

Tips:

  • Laat de krieltjes achterwege en eet het stoofpotje met aardappelpuree, rijst of vers brood.
  • Voeg eens een laurierblaadje toe of een takje tijm (vergeet het er niet uit te halen als het klaar is).
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s