Champignons in bierbeslag

Champignons in bierbeslag


Nodig:

  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groente bouillonblokje, verkruimeld
  • 100 gram bloem
  • 100 milliliter bier

Doen:

  • Snijd de champignons (indien je hele grote hebt) in gelijke stukken.
  • Maak een glad beslag van de knoflook, het bouillonblokje, de bloem en het bier. Het beslag heeft
    ongeveer de dikte van yoghurt. Te dun? Doe er dan nog wat extra bloem bij. Te dik? Wat extra bier.
  • Verwarm olie in een (frituur)pan tot ongeveer 180 graden.
  • Haal de champignons door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie vallen. Doe ze vooral niet direct
    in het mandje dan blijven ze eraan plakken.
  • Frituur ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn en haal ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Tips:

  • Lekker met knoflooksaus!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s