Jamie’s burgers

Jamie burger

Dit is echt de meest lekkere hamburger die ik ken. Nadat ik deze hamburger voor het eerst heb gegeten wil ik eigenlijk geen andere meer. Het recept komt uit Jamie’s Amerika en het is ook één van de weinige recepten waar ik niets maar dan ook niets aan verander. Denk ook niet dat je de Parmezaanse kaas kunt vervangen door gewone geraspte kaas (dat heb ik al voor je geprobeerd), dit is echt onmisbaar voor de smaak.

Nodig voor 5 personen:

  • olijfolie
  • 2 middelgrote rode uien,fijn gesneden
  • 5 creamcrackers
  • 1 ei
  • 500 gram rundergehakt
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • scheutje citroensap
  • 10 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 5 harde broodjes
  • een aantal blaadjes kropsla
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • 5 augurken in plakjes gesneden
  • cheddar kaas

Doen:

  • Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de gehakte uitjes toe. Bak ze minimaal 10 minuten tot ze zacht en bruin zijn en laat ze afkoelen in een grote kom.
  • Hak de crackers helemaal fijn in de keukenmachine.
  • Doe de crackers, het gehakt, de Parmezaanse kaas, het ei en wat zout en peper bij de uitjes en meng dit goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel in vijven en maak er mooie hamburgers van, zet de hamburgers een half uurtje weg in de koelkast dan worden ze wat steviger.
  • Bak ondertussen de bacon of ontbijtspek uit in de koekenpan. Laat dit uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Maak ondertussen de saus en meng daarvoor de mayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder en citroensoep door elkaar.
  • Zet een koekenpan of grillpan op het vuur en laat die goed heet worden. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en bak de burgers per kant ongeveer 6 minuten. Zijn de hamburgers gaar doe er dan wat cheddar kaas op en laat het geheel nog een kleine twee minuten in de pan smelten.
  • Snijd de broodjes open en smeer beide helften in met de saus en beleg deze met de sla, burger, bacon, tomaat en augurk.

Tips:

  • Wanneer je niet van cheddar houdt kun je natuurlijk ook een andere kaas gebruiken.
  • Maak er een feestje van, zet alle toppings op de tafel en laat iedereen zijn eigen burger bouwen. Zet er eventueel ook een schaaltje komkommer bij of gebakken uien, alles wat jij lekker vindt!
  • Lekker met een groene salade.
Advertenties

4 gedachtes over “Jamie’s burgers

  1. Die zijn lekker inderdaad! We hebben er vanavond goed van genoten! Ik had er trouwens 8 kleinere hamburgers van gemaakt.
    Bedankt voor het recept, ik laat me graag door je inspireren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s