Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Nodig voor 5 personen:

  • 250 gram gedroogde bruine bonen
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 ui, gesneden in kleine blokjes
  • 250 gram fijne soepgroente
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 runderbouillon blokjes
  • 1,5 liter water
  • 1 rookworst naar keuze
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Doen:

  • Was de bonen, doe ze in een pan en laat ze een nacht weken in 1,5 liter water.
  • Breng de volgende dag de bonen met het vocht aan de kook samen met de 2 bouillonblokjes en laat dit ongeveer 40 minuten doorsudderen.
  • Doe een scheutje olijfolie in een hoge pan en bak de spekjes met uitjes circa 10 minuten. Voeg de soepgroente toe en bak dit nog 5 minuten mee.
  • Voeg het blikje tomatenblokjes toe aan dit mengsel.
  • Schep ongeveer de helft van de bruine bonen in de pan met het spek- en groentemengsel.
  • Neem de staafmixer en pureer de overgebleven bruine bonen met de overgebleven bouillon.
  • Voeg het gepureerde mengsel toe aan het spek- en groentemengsel.
  • Roer goed door en breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig door het gebruik van de spekreepjes).
  • Voeg de gesneden worst toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s