Paprikasoep

Ik vergeet nog wel eens wat :-). De soep was al op voordat ik er überhaupt aan dacht om een camera te pakken. Lekker was het in ieder geval wel! En die foto, ach dan maken we het soepje gewoon nog een keer.

DSC_1080

Nodig voor 4 tot 5 personen:

  • 2 uien, grof gesneden
  • 1 pot geroosterde paprika’s 
  • 2 rode paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 1/2 blokje rundvleesbouillon
  • 0,75 liter gekookt water
  • Zout en peper
  • Scheutje olijfolie

Doen:

  • Fruit de ui aan in wat olijfolie.
  • Spoel de geroosterde paprika’s goed af met water en snijdt ze in grove stukken.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijdt deze ook in grove stukken.
  • Doe alle paprika bij de uien in de pan en bak deze op middelhoog vuur circa 10 minuten.
  • Voeg het water, de tomatenblokjes en de bouillonblokjes toe en laat nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.

PaprikasoepDe soep gemaakt door Ron, bedankt voor de foto :-).

Tip:

  • Je kunt de rode paprika’s ook vervangen door puntpaprika’s.
  • Voor de vegetarische variant gebruik je natuurlijk groentebouillon.
  • Ook leuk om bij de borrel te serveren in een klein glaasje.

2 gedachtes over “Paprikasoep

  1. Gisteren na een dagje werken even de soep gemaakt. Staat echt binnen een half uur op tafel en is heerlijk en vooral gezond. Je hebt een top site helemaal geweldig en vooral makkelijk als inspiratie.

Geef een reactie op Marjolein Wijsman Reactie annuleren