Stamppot zuurkool

Dit maak ik eigenlijk veel te weinig klaar, domweg omdat ik vergeet hoe lekker en simpel het eigenlijk is.

Zuurkool

Nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo geschilde iets kruimige aardappels in gelijke stukken gesneden
  • 500 gram zuurkool
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 100 milliliter witte wijn of appelsap
  • 35 gram boter
  • 50 milliliter warme melk
  • Rookworst naar keuze

Doen:

  • Doe de zuurkool in een pan samen met de witte wijn of appelsap en laat het geheel op een laag pitje
    ongeveer 20 minuten garen.
  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en voeg de boter en de warme melk toe en stamp dit
    tot een mooie puree.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  • Giet de aardappels af en laat de zuurkool uitlekken en meng dit samen met de spekjes door elkaar.
  • Voeg de rookworst toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s