Couscous salade

Soms heb je wel eens van die gesprekken met iemand over ‘wat geef jij nou uit aan het één en ander’, altijd leuk om nieuwe inzichten te krijgen en soms ook handig om iets te veranderen in je eigen financiën. Ik had dus laatst zo’n gesprek en al snel ging het over eten (hoe kan het ook anders :-))

Wat is nou eigenlijk low-budget koken? Het antwoord daarop is moeilijk, mijn budget is jouw budget niet. Na wat gebabbel (dat kunnen de persoon in kwestie en ik ontzettend goed) kwamen we tot de conclusie dat koken voor vier personen onder de € 5,00 best low-budget is. En ja, ik ben mij ervan bewust dat er in Nederland ook mensen zijn die het met nog minder moeten doen. Het lukt je natuurlijk nooit om met € 5,00 de ingrediënten in de supermarkt te halen dus heb ik wel het één en ander omgerekend. Voor dit gerecht was ik € 4,77 kwijt.

Couscous salade

Nodig voor 4 personen:

  • 300 gram couscous                                                     
  • 300 milliliter kokend water
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 3 lente uitjes, in kleine ringetjes gesneden
  • 250 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 250 gram doperwten (uit de vriezer)
  • 1 rode paprika, in blokjes of reepjes gesneden
  • 200 gram feta of witte kaas, in blokjes gesneden (voor low budget dus de witte kaas)
  • 100 gram olijven, in ringetjes of gehalveerd
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Laat het bouillonblokje oplossen in 350 milliliter kokend water.
  • Doe de couscous in een pan of in een afsluitbare bak, voeg een scheutje olijfolie toe en de bouillon en roer het even goed door. Doe dan de deksel terug op de pan en wacht ongeveer 10 minuten.
  • Ondertussen breng je een pan met water en een klein beetje zout aan de kook en blancheer je
    de broccoli ongeveer 5 minuten (ze moeten nog een bite hebben). Schep de broccoli uit de pan
    in een vergiet (spoel direct af met koud water om verder garen te voorkomen) en vervolgens laat
    je de erwten onderdompelen in het kokende water voor ongeveer 4 minuten, ook de erwten spoel
    je daarna af met koud water.
  • Roer met een vork de couscous goed los zodat er geen kontjes meer in zitten.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar, voeg wat extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met zout
    en peper.

Tips:

  • Je kunt hier een blikje tonijn of een stukje gegrilde kip aan toevoegen.
  • Lekker met Tzatziki, het recept kun je hier vinden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s