Tzatziki

In Griekenland wordt tzatziki eigenlijk altijd als voorgerecht gegeten, hier in Nederland eten we het meer bij een stuk vlees of bij de borrel. Ach, het maakt eigenlijk niet uit hoe je het eet, als je er maar van geniet!

Tzatziki

Nodig:

  • 350 gram Griekse yoghurt, let op neem de yoghurt met een vetgehalte van 10%
  • 1 komkommer, zaadlijsten eruit en grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook (of meer), geperst
  • 2 takjes verse dille, heel fijn gesneden
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • zout en peper 

Doen:

  • Doe de geraspte komkommer in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat dit minimaal een uur staan (liefst langer). Druk of knijp de geraspte komkommer uit totdat er geen vocht meer uitkomt.
  • Meng de Griekse yoghurt met de komkommer, knoflook, dille en een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Advertenties

Een gedachte over “Tzatziki

  1. Pingback: Couscous salade | Uit de keuken van Lein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s