Soort van bolognese

Ik heb alle boeken van Jamie maar in het boek ‘Happy days met The Naked Chef’ zit één pagina vol met vlekken. Jamie noemt het een ‘Soort van Spaghetti bolognese’, ik noem het werelds! Dit kan ik ook zonder spaghetti eten, gewoon een beetje lepelen uit de pan!

Soort van bolognese

Nodig voor 5 personen:

  • 200 gram magere spekreepjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, heel fijn gesneden
  • 1 grote ui, in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 glas rode wijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 200 gram tomatenpuree
  • peper en zout
  • 450 gram gedroogde spaghetti
  • handjevol basilicumblaadjes
  • Parmezaanse kaas

Doen:

  • Bak de de spekreepjes met de rozemarijn lichtbruin in de pan.
  • Voeg de uien en de knoflook toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten
    bakken totdat de uien zacht zijn.
  • Doe het gehakt erbij en bak dit al roerend ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de wijn toe en laat dit iets inkoken.
  • Doe de oregano, de tomatenpuree en de tomaten erbij.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en breng aan de kook.
  • Nu het vuur zacht zetten en anderhalf uur laten sudderen.
  • Wanneer de saus bijna klaar is kook je de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Maak af met basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas.

Tips:

  • Jamie gebruikt 10 plakjes pancetta in dit recept maar magere spekreepjes gaat prima!
  • Wanneer alle ingrediënten in de pan zitten kun je de schaal ook in de oven doen. Verwarm de
    oven dan voor op 180 graden en zet de pan voor anderhalf uur in de oven. Ik vind het op het
    fornuis net zo makkelijk.
  • Maak gerust een dubbele portie, super om in te vriezen!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s