Homemade kipnuggets

Woensdag patatdag? Hier niet om eerlijk te zijn. Maak deze kipnuggets eens, ik weet zeker dat je ze ontzettend lekker
zult vinden. Enneh, je kunt ze ook prima bij de borrel eten!

DSC_1205
De foto is niet echt fantastisch, die vervang ik snel. Ze zullen het hier in ieder geval niet erg
vinden als ik ze dit nog een keer voorschotel :-).

Nodig:

  • 250 gram kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter
  • 1 ei, los geklopt
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram kruidenpaneermeel
  • zonnebloemolie om in te frituren 

Doen:

  • Verwarm de zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 180 graden.
  • Doe de bloem, het ei en het kruidenpaneermeel allemaal in een apart schaaltje.
  • Haal de stukjes kipfilet één voor één eerst door de bloem dan door het eimengsel en vervolgens
    door het kruidenpaneermeel.
  • Frituur ze ongeveer 5 minuten in de olie..

Tips:

  • Je kunt ze ook in de frituurpan frituren.
  • Gebruik echt kruidenpaneermeel (in de supermarkt te koop), normaal paneermeel kan wel maar
    het is wat flauwer van smaak.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s