Gele rijst met kip in roomsaus

Lekker gerecht en staat binnen een half uur op tafel!

Gele rijst met kip in roomsaus

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 1 kleine courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1 klein stronkje broccoli, in roosjes
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
  • 150 milliliter room
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 325 gram gele rijst 
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Doen:

  • Zet een pan met kokend water op het vuur en blancheer hierin de broccoli ongeveer 4 minuten,
    spoel daarna af met koud water.
  • Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de uien met de knoflook op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de reepjes kipfilet toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de courgette toe en bak deze ook nog even 4 minuten mee.
  • Voeg de room, zongedroogde tomaten en de Italiaanse kruiden toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg de broccoli en de doperwten toe en verwarm het geheel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s