Kipsalon

Mijn eerste kapsalon at ik in Rijswijk. Samen met een lieve vriendin stond ik daar twee dagen op een beurs en zij besloot dat we daar ook maar moesten overnachten, konden we even bijkletsen :-). Die avond moest er natuurlijk wat gegeten worden, na een fikse wandeling door het centrum van Rijswijk (lees: winkeltje in, winkeltje uit, kwamen we nu van rechts of van links?) belanden we bij een klein Turks snackhuisje. Goed verlicht (lees: TL-balken) waardoor we de menukaart aan de muur goed konden lezen. Tsja, die kaart stond overvol met gerechtjes waarvan ik het bestaan nog niet wist. De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik dan een probleem heb, ik kan namelijk niet kiezen (lees: ik kan ook niet kiezen als ik de gerechten wel ken). De lieve mevrouw achter de toonbank had al snel door dat ze mij moest helpen anders zou het een latertje voor haar worden.  Met de mededeling ‘momentje, ik kom zo terug’ bleven wij samen achter. Na een aantal minuten kwam zij terug met een bordje ‘van alles wat’, joehoe als een kind zo blij was ik! Jeetje, wat was dat lekker, die avond is ook meteen mijn liefde voor couscous en bulgur ontstaan. Maar goed, bordje samen leeg gegeten en we raakten aan de praat met deze dame over eten (lees: ik dwong haar te vertellen over al dat lekkers). Hoe het gesprek op een kapsalon kwam weet ik niet meer maar ik was niet van plan om zo’n bakje met gehusselde kleffe friet, saus, kaas, kebab en sla naar binnen te werken. Volgens de lieve mevrouw moest ik het gewoon proberen. Ik was om, ik kan er niks aan doen maar mijn ultieme guilty pleasure was geboren! Bij thuiskomst ben ik meteen op onderzoek gegaan ‘waar haal je de beste kapsalon in Amersfoort?’ en nog diezelfde week heb ik mijn gezin kennis laten maken met mijn nieuwe liefde. Vier van de vijf delen deze liefde inmiddels (nummer 5 telt eigenlijk niet mee :-), zij houdt niet zo van vlees). Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, elke week een kapsalon vind ik niet zo verstandig dus ben ik op zoek gegaan naar een ‘gezonder’ alternatief en ik kan je zeggen dat het erg goed gelukt is! De kinderen waren wel zo eerlijk om te zeggen dat ze hem toch liever met friet hebben maar als ze vaker een kapsalon willen eten zullen ze deze versie krijgen, met die deal konden zij prima leven.

En die avond in Rijswijk? Daar gebeurde nog wel het één en ander maar misschien is dat een geschikt verhaal voor het toekomstige blog van die lieve vriendin!

DSC_1293
Ik was natuurlijk alweer aan het eten toen ik mij bedacht om een foto te nemen ;-).

Nodig voor 4 personen:

  • 500 gram kippendijen, in blokjes gesneden
  • Shoarmakruiden (ik had de kruiden van Verstegen)
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 800 gram vastkokende aardappels, met schil in partjes gesneden
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 komkommer, zaadlijsten eruit en in halve maantjes gesneden
  • 250 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
  • halve krop ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden
  • olijfolie
  • zout en peper
  • knoflooksaus

Doen:

  • Marineer de kippendijen met de shoarmakruiden zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Hussel het geheel goed door en bak dit in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Hussel de aardappels halverwege de baktijd nog een keer om.
  • Neem een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook ongeveer 5 minuten, voeg daarna de kippendijen toe en bak deze totdat deze gaar zijn.
  • Voeg de paprika toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
  • Haal de aardappels uit de oven en verdeel de kip hierover, bestrooi met geraspte kaas en zet dit nog een paar minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.
  • Garneer het geheel met komkommer, tomaat, ijsbergsla en natuurlijk knoflooksaus!
Advertenties

2 gedachtes over “Kipsalon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s