Groentes in het zuur

Een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld de Surinaamse nasi!

Groentes in het zuur

Nodig:

  • 400 milliliter water
  • 400 milliliter azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 rode ui, in grove ringen gesneden
  • 1 komkommer, zaadlijsten eruit en in halve maantjes gesneden
  • 1 winterwortel, in plakjes gesneden
  • 1/5 deel van een bloemkool in roosjes
  • versgemalen peper
  • snufje kruidnagelpoeder of twee losse kruidnagels
  • snufje zout

Doen:

  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook en blancheer daarin de wortel totdat deze beetgaar is,
    dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten.
  • Blancheer daarna de bloemkoolroosjes totdat ze beetgaar zijn, dit duurt ongeveer 4 minuten.
  • Breng in een andere pan het water aan de kook met de suiker en het snufje zout, voorzichtig roeren
    zodat de suiker oplost.
  • Doe de azijn erbij, roer goed door en laat het geheel afkoelen.
  • Voeg alle groentes toe, wat versgemalen peper en het kruidnagelpoeder. Doe het geheel in een
    weckpot en laat het minimaal 1 nacht in de koelkast staan.

Tips:

  • Wanneer je steeds een schone lepel gebruikt kun je deze groentes zeker twee weken bewaren in de koelkast.
  • Ik heb in dit geval restjes groentes gebruikt maar je kunt het bijvoorbeeld ook alleen met komkommer en rode ui maken.
Advertenties

Een gedachte over “Groentes in het zuur

  1. Pingback: Surinaamse nasi | Uit de keuken van Lein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s