Gepocheerd ei

Om eerlijk te zijn maak ik dit maar weinig. Waarom? Mijn oudste kan dit gewoon heel goed en daar word ik dus een beetje lui van. Hier haar stappenplan voor het pocheren van een ei, ik stond ernaast en heb de foto’s gemaakt. Oh ja, daarna mocht ik het opeten! In het stappenplan zie je dat ze het ei in een glas doet, dat doet ze dus voor jullie omdat dat iets makkelijker is, zij breekt hem gewoon boven de pan.

Nodig:

  • pan met 1 liter kokend water
  • een flinke scheut azijn
  • 1 ei

Doen:

Zet de benodigde spullen klaar :-).

Zet de benodigde spullen klaar :-). Breek het ei en doe het voorzichtig in een glas.

Breng het water aan de kook en roer met de garde totdat er een soort kolkje ontstaat.

Breng het water aan de kook en voeg een flinke scheut azijn toe, roer met de garde totdat er een soort ‘kolkje’ ontstaat.

Gepocheerd ei, stap 3

Als je goed kijkt zie je het ‘kolkje’ :-).

Gepocheerd ei, stap 4

Laat het ei voorzichtig vallen in het midden van het ‘kolkje’.

Gepocheerd ei, stap 6

Wacht 3 tot 4 minuten en dan is je ei klaar. Schep het voorzichtig met een schuimspaan uit het water.

Gepocheerd ei, stap 7

Het resultaat, zal hij goed van binnen zijn?

Gepocheerd ei, stap 8

Perfect! 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Gepocheerd ei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s