Geroosterde aardappels

Niks zo lekker als geroosterde aardappels. Het voordeel van dit recept is dat je de aardappels alleen hoeft te wassen, je roostert ze namelijk in de schil.

Geroosterde aardappels, stap 1 Geroosterde aardappels, stap 2

Nodig voor 4 personen:

  • 800 gram vastkokende aardappels, gewassen 
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • zout

Doen:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden, hetelucht.
  • Snijd de aardappels in partjes, doe ze in een schaal en besprenkel met olijfolie, zout en paprikapoeder.
  • Hussel het geheel om en leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de oven totdat de aardappels goudbruin en krokant zijn. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.

Tips:

  • Ook lekker met andere kruiden, leef je uit! Bijvoorbeeld een geplet teentje knoflook en een takje rozemarijn.
Advertenties

Een gedachte over “Geroosterde aardappels

  1. Pingback: Köfte | Uit de keuken van Lein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s