Köfte

Köfte, kefta, kofta, keftedákia, hoe zullen we het beestje noemen? Verschillende benamingen, verschillende bereidingen en verschillende vormen. Köfte betekent vleesbal, vaak ondergedompeld in een saus. De köfte wordt vooraf gebakken, gestoofd of gekookt voordat ze in de saus gaan. Ontzettend veel mogelijkheden dus, ik maak hem zo.

Kofte, stap 2

Nodig voor de köfte voor 4 personen:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • een flinke hand peterselie
  • 1 volle theelepel djinten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje kaneel
  • 20 gram paneermeel
  • zout en peper

Nodig voor de tomatensaus:

  • 1 ui, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 kleine courgette, in halve maantjes gesneden
  • 1 aubergine, in halve maantjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • zout en peper

Doen:

  • Doe alle ingrediënten voor de köfte met uitzondering van het gehakt in de keukenmachine en maal het
    tot een fijn mengsel.
  • Meng het gehakt goed met het kruidenmengsel en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Bak ondertussen de ui met knoflook een paar minuten in wat olijfolie.
  • Voeg de courgette en aubergine toe en bak dit nog ongeveer 8 minuten mee.
  • Nu kan het blik tomatenblokjes erbij en laat je het nog een kwartiertje sudderen op een laag pitje zonder deksel.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Terwijl het tomatenprutje staat te sudderen maak je kleine balletjes van het gehakt en druk je ze een beetje plat.
  • Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak de köfte totdat deze gaar zijn.
  • Leg de köftes in het tomatenprutje of serveer met de saus apart.

Kofte, stap 1

Tips:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s