Couscous salade met sperziebonen en courgette

Nog twee nachtjes en dan is het lente, ik kan niet wachten. Ik ben de ‘zware’ kost nu eigenlijk wel zat. Gelukkig hebben we gisteren al een mooi voorproefje gehad en als het goed is krijgen we vanmiddag weer een zonnetje. Dit betekent voor mij het begin van de saladetijd. Salades, je kunt er eindeloos mee kunt variëren, kom maar op met die zon, ik heb inspiratie genoeg!

Couscous courgette, sperzieboon

Nodig voor 4 personen:

  • 300 gram couscous
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette, in halve manen gesneden
  • 250 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 200 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook, fijngesneden
  • 150 gram feta, in kleine stukjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Doen:

  • Doe de couscous samen met 2 eetlepels olijfolie in een pan en schenk er 350 milliliter kokend water bij, roer het geheel goed om, doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten staan.
  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de sperziebonen in 6 tot 8 minuten beetgaar.
  • Bak de courgette samen met de knoflook op hoog vuur in de koekenpan, de courgette is na ongeveer 4 minuten gaar.
  • Roer de couscous goed los met een vork en voeg de uitgelekte blikjes tonijn toe en de door jou gekozen verse kruiden, roer dit ook weer goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe.
  • Doe de couscous in een grote schaal en garneer met de courgette, sperziebonen, tomaatjes, rode ui en feta.
Advertenties