Eiercurry met rijst

Ik blijf het best moeilijk vinden om wat vaker vegetarisch te koken. Ik kom al snel uit op een salade of een pastagerecht. Dit gerecht is weer eens wat anders en het vlees, dat mis ik echt niet!

Eiercurry

Nodig voor 4 personen:

  • 2 tot 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 grote uien, in kleine blokjes gesneden
  • 15 gram vers geraspte gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 400 gram Thaise roerbakgroente
  • 300 milliliter groente- of kippenbouillon
  • 4 volle eetlepels pindakaas
  • 4 theelepels kurkuma
  • 1 volle theelepel sambal manis (of meer voor de liefhebber)
  • 8 eieren, gekookt
  • zonnebloemolie
  • 350 gram Pandan rijst

Doen:

  • Maak wat sneetjes in de stengel citroengras.
  • Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en de stengel citroengras ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gember en de kurkuma toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten mee.
  • Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Voeg de Thaise groente toe en bak deze ongeveer drie minuten mee.
  • Doe de pindakaas, sambal en de bouillon bij het groentemengsel en roer dit voorzichtig door.
  • Voeg de gekookte eieren toe en warm deze even mee.
  • Serveer samen met de rijst en garneer met bosuitjes.