Geroosterde paprika’s

Geroosterde paprika’s zijn zo lekker, veel lekkerder eigenlijk dan een rauwe paprika, je kunt het niet met elkaar vergelijken. Ze zijn ook in een pot te koop, niks mis mee maar vaak zit er een wat zure smaak aan. De geroosterde paprika’s kun je gebruiken als borrelhapje, in de salade of als basis voor een pastasaus. Probeer het gewoon een keer!

Geroosterde paprika.3

Nodig:

  • 6 rode, gele of puntpaprika’s
  • olijfolie

Doen:

  • Zet de oven op grill stand.
  • Leg de paprika’s op een bakplaat, besprenkel met olijfolie.
  • Zet de bakplaat (hoog) in de oven en grill de paprika’s ongeveer 30 minuten totdat ze wat zwart worden (komt goed). Wel tussendoor de paprika’s even omdraaien.
  • Laat de paprika’s afkoelen, snijdt ze doormidden, verwijden de zaadlijsten en scheur voorzichtig het vel van de paprika.

Geroosterde paprika.1Geroosterde paprika.2

Tips:

  • Doe de paprika’s na het grillen in een plastic zakje en laat ze een half uurtje staan, het is dan nog gemakkelijker om het vel te verwijderen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s