Knoflooksaus

Ken je dat, dan staat er in een recept 1 eetlepel kwark. Zeker als een recept voor mij onbekend is kijk ik in mijn lade en denk ik ‘de grote eetlepel of de kleinere?’. Nadat ik die keuze heb gemaakt (daar doe ik zeker 5 minuten over :-)) ontstaat het volgende dilemma “een afgestreken eetlepel, een volle lepel, of een hoeveel-kwark-kan-ik-op-die-lepel-krijgen-lepel”, snap je het nog?. Om die reden heb ik de ingrediënten voor deze knoflooksaus even afgewogen.
Geen worcestershire sauce in huis? Geen nood, dan laat je het gewoon weg. Ik gebruik worcestershire sauce omdat mijn moeder dat in alle sausjes doet en dat heb ik dus vrolijk overgenomen.

Knoflooksaus

Nodig:

  • 125 gram mayonaise
  • 125 gram kwark (of anders volle yoghurt)
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 gram peterselie, fijngesneden
  • paar druppels worcestershire sauce (een paar…, ook zo vaag, 5 druppels :-))
  • zout en peper

worcestersaus

Doen:

  • Meng bovenstaande ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s