Zalmtaart

Moet jij nog wat maken voor de paasbrunch? Wellicht is deze zalmtaart iets voor jou, weinig ingrediënten maar heerlijk van smaak. Normaal ben ik niet zo’n fan van fruit in mijn eten maar in dit geval is de combinatie echt super!

Zalmtaart

Nodig:

  • 1 groot blik roze zalm, schoongemaakt
  • 5 tot 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 150 gram geraspte kaas, belegen
  • 150 milliliter slagroom
  • 4 eieren
  • 5 a 6 plakken ananas
  • 3 eetlepels bieslook, fijn gesneden
  • boter
  • zout en peper

Doen:

  • Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien.
  • Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180 graden.
  • Vet een quichevorm in en bekleed met het deeg.
  • Doe de eieren, slagroom, bieslook en wat zout en peper in een kom en meng het geheel goed met een garde.
  • Verdeel de zalm over de taart, giet het eimengsel erover, leg de ananas erop en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de oven, controleer met een satéprikker of de juiste gaarheid bereikt is.

Tips:

  • Is de bovenkant van je taart al mooi bruin maar vanbinnen nog niet gaar dek te taart dan af met aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de taart wel gaart maar niet meer verkleurd.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s