Maaltijdsalade met mosterddressing

Eén van mijn favorieten, een goed gevulde salade geschikt als avondmaaltijd, deze komt de komende maanden vaker op het menu!

Maaltijdsalade met mosterddressing

Nodig voor 4 personen:

  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1 blikje artisjokharten
  • 1 zak rucola
  • 4 eieren, gekookt en gepeld
  • 300 gram gerookte kip, in reepjes gesneden
  • 200 gram oude kaas, in kleine blokjes
  • anderhalve eetlepel mayonaise
  • anderhalve eetlepel kwark of yoghurt
  • volle theelepel Dijon mosterd 
  • zout en peper

Doen:

  • Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en doe de sperziebonen erin, kook deze in ongeveer 8 tot 10 minuten beetgaar.
  • Haal de sperziebonen met een schuimspaan uit de pan en spoel af met koud water, doe de broccoliroosjes vervolgens in dezelfde pan en kook deze in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijdt ze in vieren.
  • Pel de eieren en snijdt deze in kwarten of plakjes.
  • Voor de dressing meng je de mayonaise met de kwark en mosterd, breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Hussel de rode ui, sperziebonen, broccoli, artisjokharten, oude kaas, gerookte kip, rucola en de dressing door elkaar en leg de stukjes ei erop.

Tips:

  • Vervang de gerookte kip eens in hamreepjes, ook erg lekker!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s