Spaghetti met doperwten en rauwe ham

Een lekkere spaghetti en ook nog eens snel klaar! Doet het erg goed op zomerse dagen!

Spaghetti met doperwten en rauwe ham

Nodig:

  • 400 gram spaghetti
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 150 milliliter droge witte wijn
  • 250 gram doperwten, diepvries
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijn gesneden
  • 175 milliliter slagroom
  • 150 gram rauwe ham, in reepjes gesneden
  • 25 gram boter, roomboter dus 🙂
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • zout en peper

Doen:

  • Smelt de boter in een pannetje, voeg de uien en knoflook toe en laat dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten garen.
  • Doe de witte wijn erbij en laat de wijn tot de helft inkoken.
  • Giet de room erbij en zet het vuur wat hoger, blijf roeren tot de saus wat dikker wordt.
  • Kook ondertussen de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Voeg een half kippenbouillonblokje toe en laat deze oplossen.
  • Nu kunnen de doperwten, rauwe ham en peterselie erbij, roer het geheel goed door en laat het nog ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Voeg de geraspte kaas en de spaghetti toe, roer het geheel door en breng het op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Wil je geen witte wijn gebruiken? Vervang het dan door 150 milliliter kippenbouillon.
  • Nog andere verse kruiden in huis? Doe ze er lekker door!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s