Maaltijdsalade met bleekselderij, ham, kaas en appel

Als je niet van bleekselderij houdt dan kun je nu stoppen met lezen :-). Houd je wel van bleekselderij dan kan ik je aanraden om deze salade eens te maken. En echt waar, je hoeft alleen wat snijwerk te doen en daarna hussel je alles door elkaar en kun je aan tafel. Aan de buitenkant van de stengels bleekselderij zitten vaak wat harde ‘draden’, deze zijn nogal taai. Als je die voelt, kun je ze weghalen door aan de onder- of bovenkant van de stengel een stukje (bijna) af te snijden en de nerf weg te trekken langs de stengel, of zoals ik het zelf doe, met een kaasschaaf :-).

Salade bleekselderij, ham en kaas

Nodig voor 4 personen:

  • 1 struik bleekselderij, draden eraf en in plakjes gesneden
  • 1 bosje radijs, in plakjes gesneden
  • lente-uitjes, in kleine ringetjes gesneden
  • 2 stevige appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram belegen of oude kaas, in kleine blokjes gesneden
  • 300 gram hamreepjes
  • 1 zak sla naar keuze van ongeveer 80 gram, ik koos voor rucola 
  • 60 gram mayonaise
  • 40 gram yoghurt of kwark
  • 2 eetlepels peterselie, fijn gesneden
  • 1 theelepel worcestersaus
  • peper en zout

Doen:

  • Maak van de mayonaise, yoghurt, peterselie en worcestersaus een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng alle overige ingrediënten door elkaar, doe de dressing erover, roer voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper.

Tips:

  • Lekker met een stukje brood erbij!
  • Vervang de appel eens door druiven.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s