Scones

Vandaag is het feest, mijn jongste is 9 jaar geworden. Ze heeft maar één wens voor de lunch met haar vriendjes en vriendinnetjes…. scones!!! De oven draait op volle toeren nu!

Scones

Nodig voor 20 tot 22 scones:

  • 420 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram roomboter, in kleine blokjes gesneden
  • 100 milliliter karnemelk en wat extra om de scones in te smeren
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 30 gram suiker
  • 0,5 theelepel zout

Nodig voor limoen-mascarpone crème:

  • 125 gram mascarpone
  • 150 gram kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • sap van een halve limoen
  • geraspte schil van 1 limoen

Doen:

  • Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180 graden.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het zout in een grote kom.
  • Voeg de in stukjes gesneden boter toe en wrijf dit door het bakmeel heen zodat je een kruimelig deeg krijgt.
  • Voeg de karnemelk en de eieren toe.
  • Kneed met je handen het geheel tot een samenhangend deeg.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 centimeter dikte.
  • Steek rondjes uit het deeg met een doorsnede van 6 centimeter, ik heb hiervoor een klein glas gebruikt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de rondjes hierop en bestrijk de bovenkant met karnemelk. .
  • Bak de scones in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar in de oven.
  • Maak ondertussen de limoen-mascarpone crème, doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.

Tips:

  • De scones zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, met de limoen-mascarpone crème en een beetje jam.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s