Vandaag is het feest, mijn jongste is 9 jaar geworden. Ze heeft maar één wens voor de lunch met haar vriendjes en vriendinnetjes…. scones!!! De oven draait op volle toeren nu!
Nodig voor 20 tot 22 scones:
- 420 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram roomboter, in kleine blokjes gesneden
- 100 milliliter karnemelk en wat extra om de scones in te smeren
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 30 gram suiker
- 0,5 theelepel zout
Nodig voor limoen-mascarpone crème:
- 125 gram mascarpone
- 150 gram kwark
- 1 zakje vanillesuiker
- sap van een halve limoen
- geraspte schil van 1 limoen
Doen:
- Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180 graden.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het zout in een grote kom.
- Voeg de in stukjes gesneden boter toe en wrijf dit door het bakmeel heen zodat je een kruimelig deeg krijgt.
- Voeg de karnemelk en de eieren toe.
- Kneed met je handen het geheel tot een samenhangend deeg.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 centimeter dikte.
- Steek rondjes uit het deeg met een doorsnede van 6 centimeter, ik heb hiervoor een klein glas gebruikt.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de rondjes hierop en bestrijk de bovenkant met karnemelk.
- Bak de scones in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar in de oven.
- Maak ondertussen de limoen-mascarpone crème, doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar.
Tips:
- De scones zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, met de limoen-mascarpone crème en een beetje jam.
Advertenties