Pesto

Heel eenvoudig om te maken, pesto! Eén keer geproefd en je wilt nooit meer zo’n potje uit de supermarkt. Lekker voor bij de borrel, over je salade caprese of door de pasta. In de koelkast is het een paar dagen tot een week houdbaar mits je steeds een schone lepel gebruikt. Zelf denk ik dat het dezelfde dag nog op is!

Pesto

Nodig voor 1 pot:

  • 75 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram basilicum blaadjes
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 120 milliliter olijfolie extra vierge
  • zeezout

Doen:

  • Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan.
  • Wanneer deze klaar zijn doe je ze samen met de Parmezaanse kaas, basilicum blaadjes en de knoflook in de keukenmachine en maal je het geheel fijn.
  • Daarna voeg je de olijfolie toe en roer je het goed door, is het te droog voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
  • Breng op smaak met grof gemalen zeezout.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s