Pesto

Heel eenvoudig om te maken, pesto! Eén keer geproefd en je wilt nooit meer zo’n potje uit de supermarkt. Lekker voor bij de borrel, over je salade caprese of door de pasta. In de koelkast is het een paar dagen tot een week houdbaar mits je steeds een schone lepel gebruikt.

Pesto

Nodig voor 1 pot:

  • 75 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram basilicum blaadjes
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 120 milliliter olijfolie extra vierge
  • zeezout

Doen:

  • Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan.
  • Doe de pijnboompitten samen met de Parmezaanse kaas, basilicum blaadjes en de knoflook in de keukenmachine en maal het geheel fijn.
  • Voeg daarna olijfolie toe en roer het goed door, is het te droog voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
  • Breng op smaak met grof gemalen zeezout.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s