Chocolademousse

Beloofd is beloofd, een (eenvoudig) recept voor chocolademousse. Ontbijt, lunch, diner of gewoon als tussendoortje :-), mij maakt het niet uit. Je kunt ook nog wat verse frambozen bij eten maar mij maak je gelukkig met de meest pure versie!

Chocolademousse

Nodig voor 6 personen:

  • 200 gram pure chocolade, minimaal 70 % cacao, in kleine stukjes
  • 65 gram roomboter, in kleine stukjes
  • 300 milliliter slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel Amaretto (hoeft niet)

Doen:

  • Smelt de chocolade met de boter au bain marie, dus in een kom boven zacht kokend water.
  • Klop in een kom de slagroom lobbig, deze mag dus niet helemaal stijf worden.
  • Klop in een andere kom de eieren met de honig door elkaar tot er een mooie luchtige massa ontstaat.
  • Spatel de gesmolten chocolade en de slagroom (en eventueel de Amaretto) voorzichtig door het eimengsel, zorg dat het geheel een mooie egale chocoladekleur krijgt.
  • Verdeel de mousse over 6 (wijn)glazen en zet ze ongeveer een uur in de koelkast.

Tips:

  • Lekker met wat verse frambozen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s