Beloofd is beloofd, een (eenvoudig) recept voor chocolademousse. Ontbijt, lunch, diner of gewoon als tussendoortje :-), mij maakt het niet uit. Je kunt ook nog wat verse frambozen bij eten maar mij maak je gelukkig met de meest pure versie!
Nodig voor 6 personen:
- 200 gram pure chocolade, minimaal 70 % cacao, in kleine stukjes
- 65 gram roomboter, in kleine stukjes
- 300 milliliter slagroom
- 2 eieren
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel Amaretto (hoeft niet)
Doen:
- Smelt de chocolade met de boter au bain marie, dus in een kom boven zacht kokend water.
- Klop in een kom de slagroom lobbig, deze mag dus niet helemaal stijf worden.
- Klop in een andere kom de eieren met de honig door elkaar tot er een mooie luchtige massa ontstaat.
- Spatel de gesmolten chocolade en de slagroom (en eventueel de Amaretto) voorzichtig door het eimengsel, zorg dat het geheel een mooie egale chocoladekleur krijgt.
- Verdeel de mousse over 6 (wijn)glazen en zet ze ongeveer een uur in de koelkast.
Tips:
- Lekker met wat verse frambozen.
Advertenties