Havermout cakejes

Wil je toch iets lekkers maar moet het ook een beetje gezond zijn? Maak deze havermout cakejes dan eens zonder boter en suiker. Ik vries ze in een geef ze dan mee aan de kinderen voor het tien-uurtje op school.

Havermout cakejes

Nodig voor 12 cakejes:

  • 125 gram havermout
  • 2 eieren
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 60 gram pecannoten of walnoten, in kleine stukjes
  • 100 gram blauwe bessen en/of frambozen
  • snufje zout

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout met de eieren, kokosmelk, bakpoeder, honing en zout tot een beslag.
  • Roer de noten en blauwe bessen erdoor.
  • Verdeel het beslag over de ingevette cupcake vormpjes.
  • Bak af in de oven in ongeveer 25 minuten en laat ze afkoelen.

Tips:

  • Persoonlijk ben ik niet zo dol op de structuur van havermoutvlokken. Ik maal de havermout eerst fijn in de keukenmachine en gebruik het dan in het beslag.
Advertenties

2 gedachtes over “Havermout cakejes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s