Ricotta cake met frambozen

Een tijdje geleden kwam ik dit recept tegen op het blog van Pauline, daar stonden zoveel positieve reacties bij dat ik deze cake wel moest maken :-). Het beslag alleen al was waanzinnig lekker dus ik had er alle vertrouwen in. En inderdaad, deze cake smaakt echt geweldig en is een ‘blijvertje’. Door de ricotta is de cake romig van smaak. Volgens Pauline kun je deze cake een paar dagen bewaren, hier was het binnen een paar uur op :-).

Ricotta cake met frambozen

Nodig:

  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 125 gram frambozen (diepvries kan ook)
  • Snufje zout

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
  • Klop de boter met de suiker en de ricotta romig.
  • Voeg één voor één de eieren toe, wacht steeds tot het ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en klop dit tot een egaal beslag.
  • Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm, verdeel de frambozen over de cake en druk ze iets in het beslag.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, de prikker moet er schoon en droog uitkomen.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Tips:

  • Vervang de frambozen door blauwe bessen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s