Stamppot bloemkool met rode ui en walnoten

Ik hou niet van prakken, nooit gedaan ook. Ik wil graag alles afzonderlijk in mijn mond kunnen stoppen. Er is één uitzondering op de regel en dat is bloemkool, iedereen in huis prakt zijn bloemkool dus waarom maak je er dan niet meteen een stamppot van, bij deze dus.

Stamppot bloemkool met rode ui en walnoten

Nodig voor 4 personen:

  • 900 gram geschilde iets kruimige aardappels in gelijke stukken
  • 900 gram bloemkool, in roosjes
  • 50 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 gram Parmezaan of een andere oude kaas
  • 100 gram walnoten
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels bieslook, heel fijn gesneden
  • zout en peper

Doen:

  • Kook de aardappels in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar in kokend water met wat zout.
  • Kook de bloemkoolroosjes in een andere pan met water en wat zout in ongeveer 8 minuten beetgaar.
  • Neem een steelpan en doe daar de slagroom en de kaas in, breng voorzichtig aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat alle kaas gesmolten is,
    breng op smaak met wat peper en eventueel zout.
  • Verwarm de melk, giet de aardappels af en voeg de melk en boter toe en maak er met een pureestamper een gladde puree van, breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bloemkoolroosjes, de walnoten en de bieslook aan de aardappelpuree toe en stamp het geheel nog even door, er mogen nog wat stukjes bloemkool in zitten!
  • Giet de kaassaus over de stamppot en garneer met de rode ui.

Tips:

  • De liefhebber gebruikt natuurlijk wat nootmuskaat :-).
  • Zijn de kinderen niet dol op rode ui, dan laat je deze natuurlijk gewoon weg!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s