Mosterdsoep

Koken met Karin, sommige van jullie kennen haar misschien al lang. Ik volg haar al jaren via Facebook, Twitter en haar blog. Koken met Karin is koken zonder pakjes en zakjes, zij laat je zien hoe je allerlei populaire kant en klare gerechten (uit pakjes dus) gewoon zelf kunt maken. Een overzichtelijke site met leuke teksten en prachtige tekeningen, bekijk je haar site dan weet je ook meteen wat haar lievelingskleur is :-). In 2013 deed zij een oproep om een leuk ‘campingrecept’ te bedenken. Een éénpansgerecht die je kunt bereiden op de camping met behulp van een gammele gaspit, drie pollepels en een kromgetrokken koekenpan. Ik deed hier aan mee en mijn recept is toen op haar site geplaatst, zo leuk! Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, het recept voor mosterdsoep kwam ik een tijdje geleden tegen op haar site, ik vind mosterdsoep heerlijk maar had het eigenlijk nog nooit gemaakt. Een goed moment om het dan toch eens te proberen… en het was heerlijk!

Mosterdsoep

Nodig voor 1 liter:

  • 150 g magere spekreepjes 
  • 1 grote ui, in kleine blokjes gesneden
  • 40 gram boter, roomboter dus!
  • 50 gram bloem
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 700 milliliter water
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram grove mosterd van goede kwaliteit
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijn gesneden
  • 3 lente-uitjes, in kleine ringetjes
  • zout en peper

Doen:

  • Smelt de boter in de pan en bak de spekjes ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de uien toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en laat dit nog 3 minuten garen op laag vuur, roer af en toe door.
  • Blus af met witte wijn, blijf goed roeren en voeg langzaam het water erbij totdat de soep begint te binden en er geen klontjes meer in zitten.
  • Voeg de slagroom, laurier, wat peper en de helft van de peterselie toe en laat het geheel op zacht vuur, zonder deksel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de mosterd toe en roer het geheel goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper, is de soep te dik voeg dan nog wat water toe.
  • Garneer met de overgebleven peterselie en de lente-uitjes.

Tips:

  • In het originele recept worden er twee takjes tijm toegevoegd, ik ben niet zo dol op die smaak. Jij wel, rits dan de blaadjes eraf en bak deze mee met de uien.
  • Nog een smaakmaker waar ik niet zo dol op ben is nootmuskaat, wanneer je de slagroom toevoegt gebruik dan ook wat versgeraspte nootmuskaat.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s