Maaltijdsalade met blauwe kaas, peer, amandelen en een frambozendressing

Mijn lieve buurvrouw is net als ik gek op lekker eten en als het zonnetje maar even schijnt ook dol op salades. Eén van haar lievelingssalades is dus deze maar zij koopt hem vaak kant en klaar. Tijd voor mij om de salade te bestuderen en te ontleden en mijn eigen versie te maken. Hier dus mijn salade zonder an­ti­oxi­dant, ver­dik­kings­mid­del, xan­thaan­gom,
ara­bi­sche gom en nog een paar moeilijke woorden :-).

Salade met blauwe kaas, peer, amandelen en een frambozendressing

Nodig voor 4 personen:

  • 300 gram gemengde sla naar keuze
  • 300 gram blauwe druiven
  • 3 rijpe peren, geschild in partjes
  • 200 gram bleekselderij, schoongemaakt in smalle reepjes
  • 160 gram knolselderij, geraspt
  • 240 gram blauwe kaas naar keuze, in blokjes
  • 80 gram geroosterde amandelen
  • 6 eetlepels frambozenazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 volle eetlepel honing
  • zout en peper

Doen:

  • Meng de frambozenazijn, olijfolie en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de slablaadjes, blauwe druiven, bleekselderij en knolselderij met de dressing in een grote kom en hussel dit voorzichtig door elkaar.
  • Strooi de blauwe kaas en amandelen over de salade.

Tips:

  • Geen rijpe peer in huis, neem dan een lekkere appel!
  • Vervang de geroosterde amandelen eens door walnoten.
  • De knolselderij heb ik geraspt met de keukenmachine, je kunt dit ook met een gewone rasp doen. Wil je hem wat langer bewaren besprenkel het geheel dan met wat citroensap.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s