Linzensalade met bietjes en geitenkaas

Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en zitten vol met vezels, ijzer en eiwitten. Ze zijn een goede vervanger voor als je een keer geen vlees eet. Een veelzijdige groente die je kunt verwerken in soepen, stoofschotels en curry’s of zoals in dit recept in een salade.

Linzensalade met bietjes en geitenkaas

Nodig voor 4 personen:

  • Ongeveer 500 gram linzen uit blik
  • 500 gram rode bietjes, geraspt
  • 1 rode ui, in kleine blokjes
  • 75 gram rucola
  • 3 eetlepels peterselie, fijn gesneden
  • 240 gram geitenkaas, naturel
  • 80 gram walnoten, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 3 eetlepels balsamico crème 
  • zout en peper

Doen:

  • Doe de linzen in een vergiet, spoel af met koud water en laat ze even uitlekken.
  • Meng de linzen met de bietjes, rode ui, peterselie, olijfolie en balsamico crème en breng op smaak met zout en peper.
  • Hussel op het laatst de rucola erdoor en schep het geheel in een grote schaal, garneer met de geitenkaas en walnoten.

Tips:

  • Je kunt de bietjes ook eerst zelf koken en dan raspen, voor het gemak kocht ik ze geraspt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s