Kikkererwtensalade met walnoten en blauwe kaas

Kikkererwten, als ik in een flauwe bui ben vertel ik aan de vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen dat de kikkers deze erwten uitpoepen. Later vertel ik ze natuurlijk wel de waarheid! Kikkererwten zijn voedzame, maar zeker ook lekkere peulvruchten die je op vele manieren kunt gebruiken. Handig voor de vegetariërs onder ons want  kikkererwten zitten vol met eiwit en ijzer en zijn een goede vervanging voor vlees en sojaproducten. De kikkererwten heb ik nu verwerkt in een maaltijdsalade, erg lekker!

Kikkererwtensalade met blauwe kaas

Nodig voor 4 personen als maaltijdsalade:

  • 400 gram kikkererwten
  • halve komkommer, zaadlijsten eruit en in halve manen gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 200 gram kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram zwarte olijven
  • 80 gram walnoten
  • 1 eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • 200 gram blauwe kaas naar keuze, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels balsamico crème (dit is de wat dikkere variant) 
  • zout en peper

Doen:

  • Spoel de kikkererwten even af onder de kraan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Maak een dressing van de olijfolie en balsamico crème en breng dit op smaak met zout en peper.
  • Hussel de kikkererwten, komkommer, paprika, rode ui, tomaat, olijven met de dressing door elkaar.
  • Garneer het geheel met de blauwe kaas, walnoten en peterselie
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s