Prutje van Von :-)

Het prutje van ‘Von’, zo noemen wij dit thuis. Het is denk ik wel duidelijk dat ik dit dus voor het eerst bij ‘Von’ heb gegeten :-). Ik durf te zeggen dat het zeer geschikt is voor kinderen, bij mij eten twee van de drie deze maaltijd, de derde lust geen kip dus die telt niet mee :-). Ik heb er natuurlijk wel een beetje aan gesleuteld (sorry Von, iets minder suiker gebruikt).
Eet smakelijk!

Prutje van Von

Nodig:

  • Zonnebloemolie
  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 9 eetlepels ketjap manis
  • 120 gram pindakaas
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels sambal oelek (of meer voor de liefhebber)
  • 300 gram pandan rijst
  • 400 gram Oosterse roerbakmix of taugé 
  • zout en peper

Doen:

  • Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak daarin de blokjes kipfilet op hoog vuur aan.
  • Haal de kip uit de pan en fruit de ui met de knoflook in de achtergebleven olie.
  • Voeg de ketchup, ketjap, azijn en bouillon toe en roer het geheel goed door.
  • Hierna kan de basterdsuiker, sambal, pindakaas en kip erbij, roer dit ook weer goed door.
  • Breng alles aan de kook en laat het geheel nog even 5 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatst de Oosterse roerbakmix en/of taugé toe en laat dit nog even warm worden.

Tips:

  • Laat de rijst achterwege en voeg alleen taugé toe. Eet dit ‘prutje’ dan op een wit pistoletje, zeer geschikt voor een verjaardag als snack tussendoor!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s