Wakamesalade met garnalen

Mijn absolute favoriet deze zomer! Deze salade met wakame, wakawat? Wakame dus, een zeewier behorend tot de groep bruinwieren. Belangrijk nee, lekker ja! Heb je het nog nooit gegeten probeer het dan gewoon eens, de smaak is wat zoetig.

Salade van wakame, komkommer, radijs en garnalen

Nodig voor 2 personen:

  • 200 gram wakame, te koop bij de AH, visboer of de toko
  • 200 gram komkommer, zaadlijsten eruit en geraspt
  • 200 gram radijs, in hele dunne plakjes
  • 2 bosuitjes, in hele fijne ringetjes
  • 200 gram grote garnalen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • eventueel nog wat peper

Doen:

  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak daarin de garnalen op hoog vuur circa 3 minuten. Haal de garnalen uit de pan.
  • Maak een dressing van de sojasaus, vissaus en het citroensap.
  • Meng de wakame met de komkommer, radijs en de bosuitjes. Voeg de dressing toe en roer het geheel goed door.
  • Leg de garnalen bovenop de salade en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tips:

  • Ook erg leuk om als amuse te maken, met bovenstaande recept kun je 8 kleine glaasjes maken. Eet je de salade als voorgerecht dan is het geschikt voor 4 personen.

Amuse wakamesalade met garnalen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s