Zwitserse kaasfondue

Kaasfondue zelf maken is echt makkelijker dan je denkt en zoveel lekker dan uit een pakje. Belangrijkste is een portie geduld en de kaasfondue niet laten koken! Gewoon een keer doen dus!

Zwitserse kaasfondue

Nodig voor 4 personen:

  • 250 gram Zwitserse Gruyère, geraspt
  • 250 gram Zwitserse Emmentaler, geraspt
  • 250 gram Appenzeller, geraspt
  • 325 milliliter droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels maizena

Doen:

  • Wrijf de pan in met een gekneusd teentje knoflook.
  • Doe een klein scheutje van de wijn in een kopje en voeg daaraan de maizena toe en roer het geheel goed door.
  • Verhit de overige wijn in de pan en breng het even aan de kook.
  • Voeg het restje wijn met maizena toe en roer ook dit goed door.
  • Doe nu de kaas erbij, niet alles in één keer maar steeds wat kaas toevoegen tot het is opgelost en blijven roeren!
  • Het kaasmengsel mag niet gaan koken!
  • Wanneer alle kaas is opgelost en het kaasmengsel dik en romig is kun je het nog op smaak brengen met peper.

Tips:

  • Om te dippen kies je natuurlijk de dingen uit die jij lekker vindt! Hier wat ideetjes: stokbrood, soepstengels, komkommer, champignons, geblancheerde bloemkool- of broccoliroosjes, voorgekookte krieltjes, druiven, wortel, ananas en tomaat.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s