Kaasfondue met wit bier

De kaasboer vroeg of mij me mocht verrassen met een recept, natuurlijk mag dat! Kaasfondue met wit bier, echt, ja echt dus. Het klinkt dus misschien een beetje vreemd maar het is ontzettend lekker! Probeer het gewoon eens uit.

Kaasfondue met wit bier

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram Passendale, geraspt
  • 400 gram Wijnendale, geraspt
  • 400 milliliter wit bier
  • 2 theelepels maizena

Doen:

  • Doe een klein scheutje van het wit bier in een kopje en voeg daaraan de maizena toe en roer het geheel goed door.
  • Verhit het overige bier in de pan, breng het aan de kook en laat het een minuut of 4 doorkoken. Schrik niet, het bier gaat erg schuimen maar dat komt echt goed!
  • Voeg het restje bier met maizena toe en roer ook dit goed door.
  • Doe nu de kaas erbij, niet alles in één keer maar steeds wat kaas toevoegen tot het is opgelost en blijven roeren!
  • Het kaasmengsel mag niet gaan koken!
  • Wanneer alle kaas is opgelost en het kaasmengsel dik en romig is kun je het nog op smaak brengen met peper.

Tips:

  • Om te dippen kies je natuurlijk de dingen uit die jij lekker vindt! Hier wat ideetjes: stokbrood, soepstengels, komkommer, champignons, geblancheerde bloemkool- of broccoliroosjes, voorgekookte krieltjes, druiven, wortel, ananas en tomaat.
  • Wil je een wat mildere kaasfondue? Neem dan wat meer Passendale en wat minder Wijnendale.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s