Kipburger

Iedereen heeft toch wel eens die enorme behoeft in een lekkere vette hamburger? Ik in ieder geval wel. Dat kun je dus niet elke week doen en daarom bedacht ik deze kipburger. Heerlijk met een salade erbij!

Kipburger

Nodig voor 4 kipburgers:

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 lente-uitjes, heel fijn in ringetjes
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 harde broodjes
  • wat rucola of een andere slasoort
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 12 plakjes komkommer
  • olijfolie
  • zout en peper

Nodig voor de knoflooksaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels verse kruiden zoals bieslook, basilicum en peterselie, fijn gesneden
  • zout en peper

Doen:

  • Maak een papje van het ei, paprikapoeder, paneermeel, zout, peper en driekwart van de lente-uitjes.
  • Snijd de kipfilet in hele kleine blokjes (of gebruik de keukenmachine) en meng dit met het kruidenpapje.
  • Verdeel het kipmengsel in vieren en maak er burgers van, zet de burgers een kwartiertje in de koelkast.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijdes bruin. Hierna zet je het vuur wat zachter en laat je ze aan elke kant nog ongeveer 6 minuten garen.
  • Beleg de broodjes met wat rucola, komkommer, tomaat en de kipburger. Doe er wat knoflooksaus op en garneer met de overgebleven lente-uitjes.

Tips:

  • Deze burger kan natuurlijk ook op de bbq!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s