Voor bij de borrel, champignons

Eén van mijn meest favoriete groentes, de champignon. Rauw, gefrituurd, in een salade, door de pasta of bij de borrel!

Voor bij de borrel, champignons

Nodig:

  • 250 gram champignons, grote exemplaren in vieren
  • 1 middelgrote ui, in blokjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 75 milliliter droge witte wijn
  • 75 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel peterselie, fijn gesneden
  • klontje roomboter
  • zout en peper

Doen:

  • Doe de boter in de koekenpan en laat het langzaam smelten, voeg de knoflook en de uien toe en laat dit op laag vuur 8 minuten garen.
  • Voeg de champignons toe, zet het vuur hoog en bak ze in een paar minuten lekker bruin.
  • Blus af met witte wijn en wacht tot het tot de helft is ingekookt.
  • Voeg de room toe en laat het op laag vuur nog 5 minuten pruttelen, de saus wordt dan vanzelf wat dikker.
  • Breng op smaak met zout en peper en schep de champignons in een schaaltje en strooi de peterselie erover.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s