Gestoofd rundvlees op Oosterse wijze

Ik ben gek op de Oosterse keuken en vooral op gerechten met rundvlees. Dit recept komt bij mijn moeder vandaan, een echte naam heeft het niet :-). Maak vooral een portie (of drie) extra, erg geschikt om in te vriezen!

Rundvlees Oosterse wijze

Nodig:

  • 1 kilo magere runderlappen, in grove stukken gesneden
  • 40 milliliter gembersap
  • 40 milliliter ketjap manis
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sambal trassi
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 volle theelepels ketoembar
  • 1 volle theelepel kerrie
  • 1 volle theelepel laos
  • 1 volle theelepel sereh
  • 80 milliliter warm water
  • 40 gram roomboter
  • scheutje zonnebloemolie

Doen:

  • Verhit de boter met de zonnebloemolie in een braadpan en bak daarin de runderlappen aan.
  • Doe alle overige ingrediënten hierbij, roer het even door en laat het zeker vier tot vijf uur stoven op laag vuur. Af en toe schep je de boel een beetje om :-).
  • Het vlees is klaar wanneer het uit elkaar valt.

Tips:

Advertenties